Aanmeldprocedure

Momenteel is er een aanmeldstop voor behandeling. Het is nog wel mogelijk om aan te melden voor psychodiagnostiek. De wachttijd is momenteel ongeveer 16 tot 20 weken. Update: 18 april 2025.

Cliënten

Je kunt je aanmelden door allereerst contact met mij op te nemen via het contactformulier, waarin je aangeeft dat je graag een kennismakingsgesprek wilt inplannen. Ik zal dan binnen 5 werkdagen per mail contact met je opnemen. Ik stuur je dan een korte vragenlijst om in te vullen, voor wat informatie over jouw hulpvraag. Vervolgens zal ik weer contact met je opnemen om een korte telefonische afspraak te plannen (ongeveer 15 minuten). Dit doen we om samen een inschatting te maken of jouw hulpvraag aansluit bij wat ik te bieden heb.

Als na het kennismakingsgesprek van beide kanten is besloten om een intakegesprek te plannen, is er een verwijsbrief nodig van je huisarts of een BIG-geregistreerde psycholoog. Aanmelding voor behandeling verloopt via Stichting 1nP, een netwerkorganisatie die contracten en afrekeningen met zorgverzekeraars regelt. Stichting 1nP heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Mits er sprake is van een DSM-5 classificatie, kan de behandeling volledig vergoed worden door je zorgverzekeraar (met uitzondering van je eigen risico).

Op het moment dat je een geldige (digitale) verwijsbrief hebt, klik je op onderstaande button om je aan te melden via de website van 1nP. Belangrijk om te noemen is dat alleen jij, als cliënt, je kunt aanmelden. Een verwijzer kan dit niet voor jou doen. Indien dit niet lukt, kun je contact opnemen met de zorgadministratie van Stichting 1nP.

Verwijzers

In de verwijsbrief dienen de volgende gegevens vermeld te staan om geldig te zijn:

  • Naam en praktijkgegevens van de verwijzer

  • Persoonlijke AGB-code van de verwijzer

  • Handtekening en stempel van de verwijzer

  • Datum van opmaak van de verwijsbrief

  • NAW-gegevens van de cliënt(e) en BSN-nummer

  • Verwijzing naar Stichting 1nP - Psychologiepraktijk C. Peters

  • Specifiek een verwijzing naar de Generalistische Basis GGZ (let op: altijd verwijzen voor behandeling, alleen verwijzen voor psychodiagnostiek is niet mogelijk)

  • Vermoedelijke diagnose volgens DSM-5

Klik hier voor het format van een geldige verwijsbrief.

Als verwijzer is het mogelijk om cliënten door te verwijzen via ZorgDomein. Echter, na ontvangst van de verwijzing zal ik altijd contact opnemen met cliënt om een kennismakingsgesprek in te plannen, om te screenen op in- en exclusiecriteria. Cliënt dient zich vervolgens nog officieel aan te melden, via onderstaande button. De verwijsbrief zoals die wordt opgemaakt in ZorgDomein kan hiervoor gebruikt worden.

Behandel- of diagnostiektraject

Het traject zal starten met één of twee intakegesprekken. Hierbij zullen we uitgebreid in kaart brengen wat er speelt en voornamelijk wat je nodig hebt aan psychologische ondersteuning. Daaruit volgt een behandelplan, waarin de doelen, de duur en de inhoud van de behandeling zijn opgenomen. Bij aanvang van de behandeling wordt tevens een zorgvraagtypering vastgesteld (middels de HoNOS+). Zorgvraagtypering in de GGZ geeft een momentopname van de zorgvraag en problematiek en wordt gebruikt als hulpmiddel om in te schatten of de gevraagde zorg en problematiek passend zijn bij de setting waarin iemand is aangemeld. Een zorgvraagtypering van 5 of hoger past helaas niet binnen deze praktijk. Er is dan intensievere hulp nodig die ik helaas niet kan bieden. Op dat moment zal ik je terugverwijzen naar je huisarts, met een persoonlijk advies.

Als jouw hulpvraag passend is, wordt er doorgaans een brief verzonden naar je huisarts waarin staat dat we starten met de behandeling. Dit gebeurt enkel met jouw toestemming. Als dit administratieve deel in orde is, kunnen we starten met de behandeling. Dit kan zowel online als in mijn praktijkruimte. Zie openingstijden onder aan deze pagina.

Het kan zijn dat er bij voorbaat een vraag is voor psychodiagnostiek, of dat dit blijkt vanuit het intakeproces. Ook dit is mogelijk, zowel online als op locatie. Als er wordt gekozen voor een online diagnostiektraject, wordt er wel gevraagd om ten minste eenmaal op locatie te komen voor observatie. Het kan zijn dat we iemand die jou goed kent ook uitnodigen voor een gesprek, om zo meer informatie te krijgen. Daarnaast is het mogelijk dat we eerdere onderzoeken of rapporten opvragen ter informatie. Afhankelijk van de diagnostiekvraag wordt ingeschat hoeveel sessies voor het onderzoek nodig zijn. Diagnostiek dient altijd in een breder verband te worden toegepast, wat wil zeggen dat uitsluitend diagnostiek zonder aansluitende behandeling niet mogelijk is. Om de kwaliteit van het onderzoek te bewaken, kan het zijn dat het onderzoek in samenwerking met een of meerdere collega’s wordt uitgevoerd.

Algemene informatie

  • Als je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn, neem dan contact op door een mail te sturen naar info@ppcpeters.com of via het contactformulier. Als de afspraak binnen 24 uur wordt geannuleerd zal een factuur in rekening worden gebracht. Deze factuur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Binnen kantoortijden kun je contact opnemen met je huisarts. Buiten kantoortijden kun je contact opnemen met de huisartsenpost.

  • Momenteel is er een aanmeldstop voor behandeling.

    Het is nog wel mogelijk om aan te melden voor psychodiagnostiek. Let op: De wachttijd is momenteel ongeveer 16 tot 20 weken. Update: 18 april 2025.

    Update: 12 maart 2025

  • Wilhelminapark 3, 4818 SL Breda

    Er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden rondom het pand. Het pand is niet toegankelijk voor rolstoelen. De praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping. Er is geen lift aanwezig.

  • Mail: info@ppcpeters.com

    Telefoon: +31 616031875

  • Maandag (online): 10.00 - 16.00 uur

    Dinsdag (locatie): 10.00 - 16.00 uur

    Woensdag (online): 10.00 - 16.00 uur

    Donderdag (locatie): 10.00 - 16.00 uur

    Vrijdag (locatie): 10.00 - 14.00 uur

    Vanwege vakantie is de praktijk gesloten van 21 mei t/m 30 mei 2025.

  • KVK-nummer: 91161568

    BIG-registratie: 09934198525

    AGB-code praktijk: 94068147

    AGB-code persoonlijk: 94115993

    Beroepsverenigingen: Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Praktijkruimte